Itališka Pica!





 Sveiki! Šį kartą namiškius lepinau Itališka pica ir kaip mama sakė: „- Gal nesu ragavus skanesnės picos savo gyvenime....!“ Taigi, ką čia dar ir bepridurti?! Kodėl Itališka? Atsakymas labai paprastas. Kaip pastebėjote Lietuvos picerijose labai mėgstama „primarmaliuoti“ daugybė ingredientų ir galiausiai patiekti dar su padažu, kaip česnakinis ar pikantiškas..... Viršūnė tiesa? Juk pica turi būti skani iš savęs, o ne paslėpti tikrąjį jos skonį po padažu ir valgant jausti tik jo skonį... Ši pica visiškai priešinga toms komercinėms dėl dviejų dalykų: 1. Pagrindas ir padažas gamintas namuose ir 2.Neprikrauta daug ingredientų.
Labai kviečiu išmėginti šį receptą ir pasigaminti naminę picą ar net pasidaryti picų vakarėlį, kuriuo nustebinsit ir įtrauksit į gamybos procesą draugus ar šeimos nariu. ;)

 Visų pirma pradedame nuo picos pagrindo- tešlos. Ją reikia užmaišyti 2-3 valandom prieš jas kepant, nes tai mielinis pagrindas ir reikia palaukti kol mielės pakils ir tešlos padvigubės.
Jums reikės: 5g sausų mielių
315g šilto vandens
500g miltų
druskos

Viskas labai paprasta. Mieles sumaišyti su miltais ir šiek tiek druskos.Tada pilti šiltą vandenį ir maišyti arba mediniu šaukštu arba iš kart rankomis. Minkome tol kol masė tampa tąsi, vientisa ir nelimpa prie rankų. Tada didelį dubenį ištepame aliejumi ir įdedame tešlą, šiltai pastatome šone 2-3 valandoms, kol masė padvigubės.

 Naminiam pomidorų padažui reikės: 4 vidutinio dydžio pomidorų
1 česnako skiltelės
kario, saldžiosios paprikos miltelių
druskos.
Pomidorus nuplikome karštu vandeniu arba tiesiog nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvę su įkaitusiu aliejumi sudedame supjaustytą česnaką ir prieskonius, pakepinam ir sudedame pomidorus. Paliekame pasitroškinti, kol pomidorai tampa minkšti. Sudedame masę į smulkintuvą ir sutrinam iki vientisos masės. Padažas baigtas!

Kai tešla padvigubėja- ją padaliname į 4 dalis, nes iš tokio kiekio gaunasi 4, 15-20cm skersmens storapadės picos. Patariu daryti storapadę, nes krašteliai gražiai pakyla ir būna minkšti, bei skanūs.

Beliko tik sudėti jūsų pasirinktus ingredientus. Aš naudojau fetos ir fermentinį sūrį, alyvuoges, špinatus ir kepiau apie 20 min.
 Dar kartą primenu, mažiau yra daugiau. Neperkraukite picos daugybe ingredientų ir venkite padažo, nes jis nesuteikia picai skonio, jis jį užgožia.

Skanaus!

Komentarai

Populiarūs įrašai