Croissant & Salted Caramel
Sveiki, šį rudenį nusprendžiau, kad išbandysiu kuo daugiau naujų receptų ir sukursiu savo rudens TOP5... Taigi, šį rudens maratoną pradedu nuo kruasanų ir sūrios karamelės! Ir žinot ką?! Nujaučiu, kad bus pirmoje vietoje, nes ooohh, tokio lengvo ir skanaus gėrio jūs negalit nepasigamint!
Visų pirma, yra viena gudrybė, kuri palengvina gyvenimą ir sutaupo laiko, tai tešlą nusipirkti parduotuvėje ir ją tiesiog atšildyti. Žinaauuuuu, jūs skaitot šį įrašą, nes norit sužinot, kaip pasigaminti produktą nuo A iki Z, tačiau ... pažadu, rezultatu nenusivilsite ir jie Jums gausis iš pirmo karto ;)
Jums reikės: 1 pakuotės šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynio
Gaminame;
Tešla turi būti kambario temperatūros. Pakuotėje dažniausiai būna 6 nedideli tešlos lakšteliai, todėl kiekvieną jų reikia perpjauti įstrižai ir pradėti sukti nuo plačiausios vietos link ploniausios. Paviršių ištepti kiaušinio tryniu (aš įpilu šiek tiek vandens, kad būtų plakinys skystesnis) ir...
Kepti 180C, apie 20-30 min.
Tuo metu, kol kruasanai kepa, pasigaminame karamelę, kuri tiks prie visko, visur ir visada!
Jums reikės: 1/2 puodelio vandens
1 puodelio cukraus
50 g sviesto
150 g grietinėlės.
P.S. Puodelį aš naudojau maždaug 200 ml.
Gaminame:
Į įkaitusį puodą ar gilesnę keptuvę supilame cukrų ir vandenį ir paliekame kol pradės pradės kilti burbuliukai ir spalva pasidarys lyg gintaro. Iki to laiko- nemaišyti! Sekantis etapas- sudėti kubeliais supjaustytą sviestą, palaukti kol ištirps ir po truputį, maišant, supilti grietinėlę
( DĖMESIO - grietinėlė turi būti kambario temperatūros! )
Pakaitiname, kol susidarys vientisa masė ir galime supilti į indą, kuriame laikysime karamelę.
Iškepus kruasanams- paliekame juos pravėsti. Vėliau apšlakstome juos karamele ir skanaujame!
Komentarai