Mo Morku PYRAGAS



Už lango niūru, rūsys prikrautas morkų? Gaminam morkų pyragą! Dar prieš metus šį receptą nugvelbiau iš Beatos saldžių kepinių knygos ir pabandžiau pagaminti. Man nepavyko. Prisipažinsiu, ir tada ir dabar neakylai sekiau receptą, nes man patinka eksperimentuoti, tačiau šį kartą jis gavosi geriau nei tikėjausi! Ir morkas net galima įžvelgti haha. Žodžiu, labai rekomenduoju pasigaminti (!!!), ypatingai, kai rudens vakarai tokie niūrūs... 

Reikės: 300 g / 4 nedidelių tarkuotų morkų
4 kiaušinių
120 g cukraus
120 g kokosų aliejaus
 (pirmą kartą, kai gaminau šį pyragą, kokosų aliejų keičiau į paprastą augalinį aliejų, tačiau kepinys nesigavo. Taigi, aliejus galėjo būtu to priežastis. Kokosų aliejus duoda nerealų kvapą ir skonį, labai rekomenduoju!)
300 g miltų
2 valgomieji šaukšteliai kepimo miltelių (nekupini)
cinamono (pagal skonį)
Jeigu mėgstate:
saujos susmulkintų džiovintų slyvų/lazdyno riešutų

Gaminame:
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltumo ir purumo. Supilame lydytą kokosų aliejų, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir viską gerai išplakame. Tešla tampa labai tiršta, tačiau neišsigąskite, taip turi būti. Į tešlą suberiame tarkuotas morkas ir smulkintas džiovintas slyvas/riešutus, išmaišome. Masę sudedame į kepimo formą, išteptą kokosų aliejumi arba patiestą sviestiniu popieriumi ir kepame 180 C , 45 min.
Nerealiai skanus tiek šiltas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek kitą dieną šaltas. 

-mo

Komentarai

Populiarūs įrašai