KRUASANAI




Kruasanas- kaprizingas ir nemažai kantrybės reikalaujantis kepinys, visgi rezultatas nepalyginamas su pirktinio. Tiesa, pats gaminimo procesas kiek painus. Vaizdžiai viską aprašyti, kad Jūs visi suprastumėte, kai nematai visų gaminimo etapų, buvo nemenkas iššūkis ir man. Na, bent jau tikslų produktų kiekį galiu pateikti. Receptas gautas iš ' HRC Culinary Academy ' ir kuo puikiausiai veikia, tačiau galutinis rezultatas labai priklauso ir nuo Jūsų. Visa paslaptis slypi sluoksniavime ir kiek kantrybės turėsite, nes labai svarbu išlaukti. Pradedam?

Ingredientai:
Miltai 340 g
Pienas 200 g
Sviestas 210g. (180 g sluoksniavimui, 30 g tešlai)
Cukrus 35 g
Sausos mielės 4g
Druska 8 g

Dubenyje pirštais sumaišome miltus, cukrų, druską ir 30g sviesto iki 'šlapio smėlio' efekto.
Pabaigoje sudedame sausas mieles, išmaišome ir supilame pieną. Minkome iki vientisos tešlos, tačiau labai svarbu ne perminkyti, kad nepradėtų aktyvuotis gliutenas.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 30 min.
Tuo metu pasiruošiame sviestą, kuriuo sluoksniuosime tešlą.
Tarp dviejų kepimo popierių dedame sviestą ir su 'kočėlu' išlyginame iki piršto storio, kvadrato formos. Dedame į šaldytuvą.

Kruasanų tešlos sluoksniavimas

Tešlą stengiamės 'iškočioti' kvadrato formos, tačiau prieš save pasiguldome rombo formos. Į vidurį dedame sviesto plokštelę ir užlankstome kampus, kad neliktų niekur tarpų. Tada prasideda atsargus 'kočiojimas' ir sluoksnių darymas. Svarbu žinoti tai, kad visada turite palaikyti kvadrato formą ir stengtis, kad sviestas nepradėtų veržtis per kraštus, todėl visada lenkite, kad tešlos kraštai liktų 'viduje'. Tešlą 'kočiokite' stačiakampio formos ir lenkite 3 kartus į vidų ir taip bent 3 kartus.
Tarp sluoksniavimu padarykit pertraukas ir leiskite tešlai pailsėti šaldytuve, nes kuo ilgiau 'kočiosite', tuo sviestas minkštės ir bus sunku su juo dirbti.

Jeigu pasiekiate šį etapą, tada jau viena iš finalinių dalių, formuoti. Vėlgi, iškočiojame stačiakampį, supjaustome pailgais trikampiais ir susukame.
Orkaitę įkaitiname iki 33C ir dedame kruasanus 30 min- 1 valandai, priklauso nuo dydžio, kad šie iškiltų.

Paskutinis etapas, orkaitę įkaitiname iki 200 C, ištepame kiaušinio plakiniu. Šauname kruasanus į orkaitę 3 min, tada temperatūrą sumažiname iki 180 C ir toliau kepame dar 10 min, kad gražiai apskrustų.

Jeigu pasiekėte šią dalį, sveikinu, galit traukti kruasanus iš orkaitės! Nepulkite jų iš kart karštų valgyti, leiskite šiek tiek atvėsti, kad ir kaip sunku būtų atsilaikyti.

Skanaus.

- mo

Komentarai

Populiarūs įrašai