.JUODO/BALTO ŠOKOLADO MOUSSE.
Mousse- tai toks pasakiškai skanus, lengvos tekstūros desertas, kuris nėra labai sunkiai pagaminamas ir atimantis daug laiko. Jį galite serviruoti atskiromis porcijomis ar įkomponuoti į kitus desertus. Svarbiausia žinoti, kad 'orinė' tekstūra išgaunama, kai plakame grietinėlę ir morengą, todėl labai patariu skirti tam laiko ir nepraleisti šių etapų.
JUODO ŠOKOLADO
Ingredientai:
Grietinėlė 60g
Cukrus 25g.
Kiaušinio trynys 40g.
Juodas šokoladas 140g.
Kiaušinių baltymai 90g.
- Išplakame grietinėlę.Kad procesas vyktų greičiau, įsitikinkite, kad dubuo ir grietinėlė yra šalti.
- Išplakame kiaušinio baltymus, po truputį berdami cukrų, kuris masę pavers puriai baltu ir žvilgančiu morengu.
- Ištirpiname šokoladą virš garų vonelės ir į jį supilame kiaušinio trynius.
- Paskutinis etapas- į šokolado masę atsargiai įmaišyti grietinėlę ir morengą.
BALTO ŠOKOLADO
Ingredientai:
Grietinėlė 240g.
Baltas šokoladas 90g.
Cukrus 15g.
Kiaušinių baltymai 51g.
- Išplakame grietinėlę.
- Kiaušinių baltymus plakame ir po truputį beriame cukrų, kuris suformuos morengą.
- Ištirpiname baltą šokoladą virš garų vonelės.
- Į šokoladą atsargiai įmaišome grietinėlę ir morengą.
Paskutinis etapas- serviravimas į Jūsų norimas stiklines, indelius ar kitas talpas ir dekoravimas.
Šis etapas- visiškas laisvės ir Jūsų vaizduotės pliūpsnis, todėl nebijokite eksperimentuoti.
Prieš valgant geriausia palaikyti šaldytuve bent keletą valandų.
Mano pasirinkimas - ganašas / oreo sausainių trupiniai / pistacijos.
SKANAUS!
- mo
Komentarai