SVIESTINIAI SAUSAINIAI & *christmas edition*


 Žinau, kad visiems Kalėdos asocijuojasi su meduoliais, cinamonu, mandarinais... man taip pat, bet kiek galima? Šiam šventiniam laikotarpiui norėjau Jums pasiūlyti pasigaminti sviestinius sausainius, kurie yra tikrai labai skanūs, šiek tiek kaloringi ( jūs tik pasižiūrėkit kiek sviesto!!! :D ), tačiau tam ir skirtos šventės, kad save palepintume, tiesa? Jie puikiai tinka ir kaip dovana, ir kaip desertas, o svarbiausia, labai lengvai pagaminami! Neabejoju, visiems patiks. 
Jums reikės:
 200 g sviesto
2 kiaušinių trynių
100 g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
250 g miltų   

Gaminame!
Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais ir maišome su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol taps minkšta, kreminė masė, dedame po vieną kiaušinio trynį, vis pamaišome. Belieka įmaišyti miltus ir gautą tešlą palikti šaldytuve bent 20 min. 
Kai tešlą ištraukiate - formuokite norimus sausainius, bet nepamirškite, turite dirbti greitai, nes sviestas, esantis tešloje, pradės šilti ir tešla praras formą.

Kepame 180 °C orkaitėje, apie 10 min. Svarbiausia stebėti!
Dekoruokite sausainius, kai šie visiškai atvėsę.

Sausainiukus iki pusės įmerkiau į pienišką šokoladą ir papuošiau džiovintomis spanguolėmis, džiovintos mėtos dulkėmis ir žiupsneliu druskos, tai ypatingai dera su šokoladu.
 Skonis ir kvapas- Kalėdos!
SKANIŲ ŠVENČIŲ

-mo

Komentarai

Populiarūs įrašai