Raudonasis Velvetas


Pagaminti tradicinį, netradicinės spalvos „RED Velvet“ pyragą yra tikras iššūkis, bet ne dėl to, kad jo receptas kažkoks įmantrus ar sunkiai pagaminamas. Išgauti sodriai raudoną, velvetinę spalvą tikrai nėra lengva ... Čia lyg loterija. Jeigu tešla nusidažo reikiama spalva, iškepęs biskvitas atrodo visiškai kitaip, tačiau man gavosi atvirkščiai. Mano tešla nusidažė labiau rožine, nei raudona ir iki pat pabaigos nežinojau ar tai bus RED, o gal PINK Velvet? Bet perpjovus biskvitą apsidžiaugiau, nes spalva gavosi tinkama! Na, o jei ir nesigauna ta spalva tokia kokia turi būti, tikrai nereikia panikuoti, juk iš eksperimentų ir gimsta šedevrai! 
Tešlai reikės:
350 g miltų
200 g cukraus
1 valg. š kakavos
2 kiaušiniai
270 g kefyro
300 g aliejaus
1 arb. š kepimo miltelių
2 arb. š raudonų maistinių dažų

Kremui:
300 g kreminės varškės (pertrintos)
100 g cukraus pudros
200 g plakamos grietinėlės
vanilės ekstrakto

Gaminame:
Visus sausus ingredientus: persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius bei cukrų sumaišome tarpusavyje. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, kefyrą, aliejų ir maistinius dažus. Belieka sausą mišinį įmaišyti į šlapią ir pažiūrėti kokia spalva gaunasi, jeigu blyški, tada dar šiek tiek įdėti maistinių dažų, o jeigu per intensyvi, nugesinti kakava. Tačiau nepersistenkit dedami dažus, nes kiekvienos firmos dažų intensyvumas skirtingas, todėl geriau dėkite po mažiau, bet dažniau, nei iš karto didelį kiekį.
Viskas, dedame į norimos formos ir dydžio skardelę ( aš naudojau apvalią, 23cm skersmens) ir kepame 180C, 45-50 min.
Tuo metu gaminame kremą.
Varškę gerai sutriname su cukraus pudra, kad neliktų gumuliukų. Išplaktą grietinėlę įmaišome į varškės masę ir pagardiname vanile. 
Kai biskvitas iškepa, paliekame jį visiškai atvėsti. 
Taigi, belieka tik „ surinkti “ pyragą: Perpjauname biskvitą pusiau ir pertepame kremu, o viršų papuošiame trupiniais, kurie nubyrėjo.

-mo

Komentarai

Populiarūs įrašai