Raudonasis Velvetas
Tešlai reikės:
350 g miltų
200 g cukraus
1 valg. š kakavos
2 kiaušiniai
270 g kefyro
300 g aliejaus
1 arb. š kepimo miltelių
2 arb. š raudonų maistinių dažų
Kremui:
300 g kreminės varškės (pertrintos)
100 g cukraus pudros
200 g plakamos grietinėlės
vanilės ekstrakto
Gaminame:
Visus sausus ingredientus: persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius bei cukrų sumaišome tarpusavyje. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, kefyrą, aliejų ir maistinius dažus. Belieka sausą mišinį įmaišyti į šlapią ir pažiūrėti kokia spalva gaunasi, jeigu blyški, tada dar šiek tiek įdėti maistinių dažų, o jeigu per intensyvi, nugesinti kakava. Tačiau nepersistenkit dedami dažus, nes kiekvienos firmos dažų intensyvumas skirtingas, todėl geriau dėkite po mažiau, bet dažniau, nei iš karto didelį kiekį.
Viskas, dedame į norimos formos ir dydžio skardelę ( aš naudojau apvalią, 23cm skersmens) ir kepame 180C, 45-50 min.
Tuo metu gaminame kremą.
Varškę gerai sutriname su cukraus pudra, kad neliktų gumuliukų. Išplaktą grietinėlę įmaišome į varškės masę ir pagardiname vanile.
Kai biskvitas iškepa, paliekame jį visiškai atvėsti.
Taigi, belieka tik „ surinkti “ pyragą: Perpjauname biskvitą pusiau ir pertepame kremu, o viršų papuošiame trupiniais, kurie nubyrėjo.
-mo
Komentarai