PISTACHIO & MOUSSE




Kaip jau pastebėjote aš DIEVINU desertus! Nuo labai šokoladinių iki pačių puriausių ir lengviausių. Šiame deserte sujungta viskas į vieną, todėl patiks kiekvienam, nes tarp trijų sluoksnių kiekvienas ras sau patinkantį ir tokį, kurį pasiliks „ant galo“. Taigi, nuo šokoladinio biskvito, traškių pistacijų sluoksnio iki puriausių putėsių.

Jums reikės

Biskvitui 
70 g sviesto
40 g cukraus pudros
40 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
3 kiaušinių baltymai
70 g juodojo šokolado
70 g miltų

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir po vieną įmaišykite trynius. Supilkite lydytą šokoladą ir gerai išmaišykite. Po truputį berdami cukrų plakite baltymus iki purumo. Pakaitomis su sijotais miltais įmaišykite į sviesto tešlą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išsklaidykite į gan ploną sluoksnį. Kepkite 10-15 min, 200C. 
Paliekame atvėsti.
Tuo metu ruošiame kitus du sluoksnius.

Pistacijų sluoksniui
80 g išgliaudytų pistacijų
3 g želatinos
20 ml vandens
100 ml grietinėlės
1 šaukštas cukraus

Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir susmulkinkite pistacijas, tačiau ne per smulkiai. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo. Želatiną pašildykite ir sumaišykite su grietinėle ir pistacijomis. Visą masę išsklaidykite ant atvėsusio biskvito ir įdėkite į šaldytuvą, tol kol ruošime putėsius,

 Putėsiams
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
200 g pieniško šokolado
15 g želatinos
20 ml vandens
400 ml grietinėlės

 Išbrinkinkite želatiną. Kiaušinius su cukrumi plakite virš garų puodo, kad masė šiek tiek sušiltų, o tada nukelkite ir maišykite toliau. Įmaišykite lydytą šokoladą, ištirpintą želatiną ir išplaktą grietinėlę. Gautą šokoladinę masę supilkite ant pistacijų sluoksnio ir palikite šaldytuve 2-3 val., kol masė sustings.
Viskas! Galima ragauti.


Komentarai

Populiarūs įrašai