Sūrio pyragėliai



Sveiki! Šį savaitgalį gaminau labai jau savaip interpretuotą dalyką, kurį pavadinau SŪRIO PYRAGĖLIAIS, tačiau nesu tikra ar taip juos galima būtų pavadinti... Tiesiog, tai pikantiškos mielinės tešlos bandelės su daauuuuggg sūrio! Pats procesas užima laiko, tačiau rezultatas tikrai nustebins!

Jums reikės: 1 stiklinės šilto vandens
pusės stiklinės aliejaus
šaukštelio cukraus
šaukštelio druskos
8 g sausų mielių
1 kiaušinio
4 stiklinės miltų
200g fermentinio sūrio
Česnako, prieskonių

Gaminame:
Į dubenį supilame šiltą vandenį, sudedame cukrų ir mieles. Paliekame 5 min, kad mielės pradėtų „dirbti“. Tada permaišome ir supilame aliejų, druską, įmušame kiaušinį. Į gautą skystą masę po truputį dedame miltus ir vis maišome. Svarbu, kad tešla taptų vientisa, minkšta ir nelipų prie rankų.
Uždengiame plėvele ar rankšluostuku ir paliekame 1-2 val. šiltoje vietoje.

 Tuo metu susitarkuojame sūrį, į jį dedame česnako bei prieskonių pagal skonį ir viską sumaišome.

Kai tešla dvigubai pakyla- galime gaminti pyragėlius. 
Iš tešlos prisidarome nedidelių rutuliukų ir į formeles (aš naudojau molinius sufle indelius) ar vieną didelę formą sluoksniuojame tešlą ir sūrį. 
Pirmame sluoksnyje primetame tešlos rutuliukų (svarbu palikti tarpus!) ir juos visus apklojame sūrio sluoksniu. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio, kad šis gražiai išsilydytų ir apskrustų.

Kepame 190°C, 30-40 min.

 Skanaus gaminusiems!


Komentarai

Populiarūs įrašai