Crème brûlée





Turbūt visiems kyla klausimas: kas gi ta „Crème brûlée“?  Taigi, tai prancūziškas desertas, kurio pagrindinės sudedamosios dalys yra kiaušinių tryniai, grietinėlė, vanilė ir degintas cukrus. Deserto viršus- traškus, karamelizuotas, o viduje- purus, kreminės konsistencijos pudingas!

Jums reikės:
 6 kiaušinių trynius
500 ml grietinėlės ( 35% rieb.)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
4 šaukštai paprasto cukraus

Gaminame:
Grietinėlę supilame į puodą ir kaitiname tol, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, tačiau neužverdame! Kol grietinėlė kaista, kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi ir plakame, kol jie šiek tiek pabąla. Tada karštą grietinėlę reikia supilti į kiaušinių masę. Į kiaušinių masę įpilame šiek tiek karštos grietinėlės, kad apsiprastų kiaušiniai prie karščio, TAČIAU NEPAMIRŠKIT VISĄ LAIKĄ GREITAI  MAIŠYTI, nes kitaip sutrauks kiaušinius ir turėsime kiaušinienę. Vėliau supilame likusią grietinėlę, nuo viršaus nugrėbiame burbuliukus ir mūsų deserto pagrindas pagamintas.
Paskutinis etapas- supilti masę į formeles, jas sudedame į gilesnę kepimo skardą ir iki pusės  pripilame verdančio vandens.

Kepame 150 °C , 45 min.

Iškepusį desertą atšaldome bent 2 val. 

Prieš pateikiant ant Crème brûlée užbarsome cukraus ir apdeginame specialiu degikliu, na aš tokio neturėjau, tai cukrų karamelizavau 200 °C, griliaus rėžimo orkaitėje, tačiau labai svarbu stebėti, užteks vos minutės ar net mažiau.

Viskas! Labai skanus desertas, puikiai tinkantis visomis progomis ar šventėmis.
Skanaus!

Komentarai

Populiarūs įrašai