- Cheesecake & Fig -



Pirmas įrašas iš SOFIJOS - miesto, kuriame pradėjau mokytis kulinarijos meno ! 
Tikriausiai ne visi žinote, bet čia figos yra labai populiarios, todėl jų rasti galima ant kiekvieno kampo. Jos ne tik skanios, saldžios, bet ir atrodo labai dekoratyviai. Negalėjau praleisti šios progos, tuo labiau, kad dabar pats jų sezonas, ir nepanaudoti jų virtuvėje. 

Pagrindui reikės
300 g avižinių sausainių
150 g lydyto sviesto

Įdarui
500 g maskarponės sūrio
200 g kondensuoto pieno
250 g plakamos grietinėlės
3 valgomųjų šaukštų želatinos

Papuošimui
NATŪRALIŲ FIGŲ

Gaminame

Pagrindas
Sausainius sutrupiname iki trupinių, galima pasitelkti prietaisais, tačiau ir pirštai puikiai susitvarko su šia užduotimi. Ant trupinių supilame lydytą sviestą, viską gerai išmaišome ir supilame į pasirinktą formą, suspaudžiame į pyrago pagrindą. Dedame į šaldytuvą sustingti.

Įdaras
Maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišome tarpusavyje. Atskirame dubenyje išplakame grietinėlę ir atsargiai įmaišome į sūrio masę. Belieka tik paruošti ir inkorporuoti želatiną - ant sausos želatinos užpilkite 6 šaukštus vandens ir leiskite išbrinkti, tada pašildykite, kad gautųsi vientisa, skysta masė. Supilkite į sūrio masę ir viską gerai išplakite, kad neatsirastų želatinos gabaliukų!
Belieka viską supilti į pasirinktą formą ant jau paruošto sausainių pagrindo ir palikti šaldytuve 3 valandoms. 

Viską užbaigiame šviežiomis, ketvirčiais supjaustytomis FIGOMIS- jos šio pyrago puošmena!

SKANAUS IR IKI!


- mo

Komentarai

Populiarūs įrašai