. ŠOKOLADINIS PABUDIMAS .





Mano becukrė kelionė baigėsi ir vėl pradedu gyventi saldų gyvenimą. Viso to priežastis gan rimta- studijos maisto srityje, o ten jau nelabai pavaidinsi su tokiais iššūkiais. Taigi, sugrįžtu su trenksmu ir šiam kartui pagaminau tikrai šokoladinius mega sausainius, kurie žinoma skaniausi šilti, nes juose paslėpta dar daugiau šokolado, kuris nerealiai išsilydo ir sausainius pakelia į kitą lygį. Receptas taip pat labai paprastas ir nereikalaujantis daug pastangų! 
Prisipažinsiu, gamindama šiek tiek nuklydau nuo internete rasto recepto, nes aš nemėgėja jais vadovautis, bet pabandysiu kuo tiksliau aprašyti procesą ir produktų kiekius, hihi.

200 g miltų - 200 g sviesto - 2 kiaušiniai - 50 g rudo/balto cukraus + 1 a.š vanilinio cukraus - 1 a.š kepimo miltelių - 100 g kakavos miltelių - 2 plytelės pieniško/juodojo šokolado - šlakelis pieno

Kambario temperatūros sviestą gerai išplakite su cukrumi, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Į šią masę suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla gaunasi labai tiršta ir ją labai sunku maišyti- po truputį pilkite pieną, kol viskas vienodai išsimaišys. Beliko suberti stambiai sutrupintą šokoladą ( pss, kuo didesni gabaliukai, tuo skaniau ir tuo gražiau jie išsilydys, bet labai nepersistenkite)

Šaukštu padaliname tešlą and kepimo skardos į gan nemažus sausainius ir kepame 180C, apie 20 min. 
Jeigu atrodys dar šiek tiek viduje neiškepę, viskas gerai, po mažu vėstant jie susiims, bet viduje vis tiek išliks minkšti. 

Skanaus ir iki! 
-mo

Komentarai

Populiarūs įrašai