" Vandenynas šokolado ir ledkalnis ledų "
Naminius ledus esame pripratę kabinti šaukštais, o variantas „ledai ant pagaliuko“ gali atrodyti tikras iššūkis. Tačiau nepabandęs nesužinosi, tiesa? Procesas tikrai paprastas, tačiau reikalaujantis specialių formelių (aš tokių neturėjau, tai pasidariau tiesiog iš folijos, hihi), o receptas draugiškas ir cukraus nevartojantiems žmonėms, nes jį pakeisime medumi. Puiki alternatyva riebiems grietinėlės ledams, nes šių ledų pagrindą sudaro anakardžių riešutai, o skonis, tarsi valgytum itališkus gelato Milano centre ( perdedu, nesu buvus nei Milane, nei valgiau garsiųjų gelato, hihi).
Žinoma, jeigu norisi, tai galima ir šaukštu juos kabinti, bet tas pagaliukas perkelia ledus į kitą lygį.
Jums reikės:
300 g anakardžių riešutų
150 g medaus
150 g kokosų aliejaus
3 valgomieji šaukštai kakavos
Glajui:
100 g kokosų aliejaus
kakavos (tiek, kad šokoladas taptų tinkamos konsistencijos)
medaus (pagal skonį)
arba
tiesiog naudokite savo mėgiamą šokoladą.
Gaminame:
Anakardžius per naktį išmirkiname, sudedame į elektrinį smulkintuvą, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir plakame iki vientisos, tirštos masės. Sudedame likusius ingredientus, kakavą, medų ir skystą kokosų aliejų, ir plakame, plakame. Lieka tik supilstyti į formeles, o jeigu tokių neturite, į sandarų indą. Šaldyti užtenka 4-5 valandas.
Jeigu gaminate ledus ant pagaliuko- jiems reikalingas traškus šokoladinis glaistas! Viskas labai paprasta, skystą kokosų aliejų ir kakavos miltelius (jeigu norite, kad jis taip pat būtų saldus- įdėkite medaus pagal skonį arba tiesiog naudokite savo mėgiamą šokoladą) sumaišykite ir apglaistykite ledus. Kai šokoladas sustings, jis taps traškus ir sodraus skonio!
Skanios ir gražios vasaros!
- mo
Komentarai