Tobulumas pyrago pavidalu

Sugrįžtu su be galo skaniu pyragu, kuris yra be miltų, be cukraus ir nekeptas! Šį receptą radau www.grazinagum.com svetainėje ir šiek tiek pakoregavus pagaminau šį skanėsta, kuris labai pavyko ir visiems patiko. Tikrai rekomenduoju pabandyti, nes tik visiems- žaliavalgiams, netoliaruojantiems glitimo, nevartojantiems pridėtinio cukraus ir t.t. Tiesiog tirpstantis burnoje!
Jums reikės:
Pagrindui
150g migdolų;
100 g saulėgrąžų,
150 g mirkytų datulių (Aš naudojau natūralias, nedžiovintas, su kauliukais- jų mirkyti nereikia)
50 g kokoso aliejaus,
žiupsnelis druskos, cinamono.

 Įdarui
300 g mirkytų anakardžių;
2 v.š kakavos,
150 g medaus,
žiupsnelis druskos;
150 g kokoso aliejaus.

Gaminame:

Pagrindas
Migdolus, saulėgražas sumalame iki „rupių miltų". Datules sumalame iki džemo pavidalo. Viską sumaišome ir sudedame likusius ingredientus- kokosų aliejų, cinamoną.
Į kokosų aliejumi išteptą skardelę sudedame šitą masę ir suspaudžiame, kad gautūsi pagrindas.

Įdaras
Mirkytus anakardžius sudedame į „blenderį'', užpilame vandeniu, kad apsemtų ir viską sutriname iki vientisos masės. Tada belieka sudėti likusius ingredientus ir viską pertrinti.
Supilame ant pagaminto pyrago pagrindo ir dedame į šaldinklį 3-4 valandom (aš laikiau daugiau laiko ir nieko neatsitiko), prieš patiekiant- palaikyti šaldytuve 2-3 valandas.

Skaunaus! Puiki alternatyva nuodėmingam šokoladiniam tortui!

Komentarai

Populiarūs įrašai