Burokutis

Nauji metai- nauji tikslai. Man 2017 nebus tokie saldūs, nes šių metų tikslas- atsisakyti cukraus. Manau, kad svarbu tai pasiskelbti viešai, nes tada lengviau nenuklysti ir judėti link užsibrėžto tikslo. Taigi, jau 6 dienos, kaip nevartoju jokių produktų, kurių sudėtyje yra šio blogio, o ką jau kalbėt apie saldumynų gaminimą... BET tai nereiškia, kad nustosiu gaminti ir publikuoti čia, savo tinklaraštyje. Nuo šiol čia rasite kur kas sveikesnių receptų, bet pažadu, jie bus tiek pat skanūs ir patikrinti, kaip buvo iki šiol. Šį maratoną pradedu su puikia alternatyva prieskoniuotiems bulvių traškučiams- burokėlių paprastučiai. Jums reikės tik 2 ingredientų ir šiek tiek laiko, o rezultatas tikrai visus nustebins. 

Jums reikės: 
Burokėlių
druskos

Gaminame:

Žalią burokėlį nuskuskite ir su pjaustykle sutarkuokite plonais griežinėliais, jie gausis vienodo storio, todėl tolygiai išdžius. Ant kepimo skardos, ištiestos sviestiniu popieriumi, išdėliokite burokėlius ir apibarstykite druska. Žinoma, galima aptepti alyvuogių aliejumi, tačiau tada jie ilgiau džiūsta. 
Šauname į orkaitę, kuri įkaitintą iki 160 C ir džioviname apie 1 val. 
Neišsigąskite, jie dvigubai susitrauks.
Viskas, puikus užkandis baigtas.
Įspėju, jie labai greit išgaruoja, todėl nepatingėkit ir pasidarykit kiek daugiau, hi hi ...
Skanaus!
-mo

Komentarai

Populiarūs įrašai