RUDUO kvepiantis cinamonu ir karamele



Aš sugrįžau! Praėjo tikrai nemažai laiko ir velniškai pasiilgau gaminti bei tai publikuoti čia. Todėl, tikiuosi daugiau nedingsiu ir tęsiu, tai ką pradėjau, hihi.
Cinamoniniai keksiukai aplieti sūria karamele? Yes, please!

Keksiukams reikės: 3 kiaušiniai
170 g cukraus
170 g lydyto sviesto
170 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
cinamono (pagal skonį)

Kiaušinius plakame su cukrumi iki baltumo ir purumo. Supilame lydytą sviestą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną ir viską gerai išplakame. Tešla pagaminta, belieka supilstyti į formeles.
 Kepti 180 C , 45 min.

Karamelei reikės: 1/2 puodelio vandens
1 puodelio cukraus
50 g sviesto
150 g grietinėlės.
Žiupsnelio stambios druskos

P.S. Puodelį aš naudojau maždaug 200 ml.

Į įkaitusį puodą ar gilesnę keptuvę supilame cukrų ir vandenį ir paliekame kol pradės pradės kilti burbuliukai ir spalva pasidarys lyg gintaro. Iki to laiko- nemaišyti! Sekantis etapas- sudėti kubeliais supjaustytą sviestą, palaukti kol ištirps ir po truputį, maišant, supilti grietinėlę ir įberti žiupsnelį druskos.
 ( DĖMESIO - grietinėlė turi būti kambario temperatūros! )
Pakaitiname, kol susidarys vientisa masė ir galime supilti į indą, kuriame laikysime karamelę.

Iškepusius keksiukus belieka aplieti karameles ir skanauti dar šiltus!

Komentarai

Populiarūs įrašai