PERSIKAS kremo patale
Turbūt jau pastebėjote, kad dabar yra persikų sezonas ir prinokusių, saldžių vaisių nesunku rasti. Nors jie ir taip be galo skanūs, tačiau taip pat puikiai tinka ir desertams! Šį kartą gaminau sluoksniuotos tešlos pyragėlius su plikytu kremu ir ant grotelių keptu persikučiu - skonis puikus!
Jums reikės:
Pyragėliui- Sluoksniuotos tešlos (pirkau parduotuvėje upsss)
Kremui-
8 kiaušinio trynių
2 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
500 ml pieno
Persikų
Pradedame nuo plikyto kremo, nes jis turi spėti atvėsti.
Puode kaitinkite pieną, o tuo metu kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki standumo ir baltumo, sudėkite miltus ir dar kartą gerai perplakite. Kai pienas užkaistas- jį laaabbbaaaiii po truputį ir maža srovele pilkite ant kiaušinių, tačiau PLAKITE PLAKITE PLAKITE IR NESUSTOKITE!
Šią skystą masę gražinkite į puodą ir vis maišydami kaitinkite, kol kremas sutirštės. Atvėsinkite.
Kol plikytas kremas vėsta- kepame pyragėlius, o tai super paprastas. Iš tešlos išpjaukite vienodo dydžio keturkampius, aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite cukrumi. Kepkite 180C 15-20 min.
Kol kremas vėsta, o pyragėliai kepa- ant grotelių ar tiesiog keptuvėje ant sviestuko pakepame persikų puseles ir paliekame atvėsti.
Kai viskas paruošta- belieka tik sudėti į vieną bendrą kūrinį.
Ant pyragėlio dedame plikyto kremo ir viską vainikuoja- ponas persikas.
Skanaus ir nepamirškite pavaišinti kitų!
Komentarai