R A B A R B A R A I !!!
Nemėgau, nemėgau rabarbarų nuo pat vaikystės. Tai įtakojo vienas nutikimas, dėl kurio jų nedrįsau ragauti iki šios dienos. Tačiau, paragavus supratau, kad tai puikus sezoninis augalas ir puikiai tinka kepiniams! Iškepus pyragą man netgi priminė keptus obuolius, nors tikrai turi specifinį poskonį.
Taigi, jeigu ir jūsų sode puikuojasi šis augalas, išmėginkite ką nors pasigaminti ir pažinsite jo skonį visai kitomis spalvomis. Juk dabar pats sezonas!
Jums reikės:
Tešlai
400 g miltų
2 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
100 g šalto sviesto
1 stiklinės šalto vandens
Įdarui
5 didelių rabarbarų
cukraus
Miltus sumaišome su cukrum ir druska. Šaltą sviestą supjaustome kubeliais ir pirštais sutriname į miltus. Tada pilame šaltą vandenį, tiek kol matome, kad masė tampa vientisa. Suvyniojame į plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kad tešla pailsėtų.
Tuo metu susipjaustome rabarbarus ir išvoliojame cukrumi.
Kai tešlą ištraukiame iš šaldytuvo- turime judėti greitai, kad tešla nespėtų suminkštėti.
Formeles išklojame tešla, į vidų dedame rabarbarus ir viršų užklojame tešlos pynute.
Kepame 190°C, 30-40 min.
Skanaus!
Komentarai