Slyvadienis!
Ruduo ir slyvos, slyvos ir ruduo... Šį savaitgalį jų buvo ypač daug! Dalinuosi su Jumis rudens atradimu- slyvų pyragu, kuris labai skanus ir sezoniškas! Skanaus rudens!
Jums reikės:
160 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
160 g cukraus
115 g sviesto
2 kiaušinių
5-10 prinokusių slyvų
Cinamono (pagal skonį)
Sviestą (kambario temperatūros) išplakame su cukrumi iki kreminės masės ir po vieną mušame kiaušinius. Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius,cinamoną ir viską suplakame iki vientisos, tirštokos masės. Tešlos gaunasi ne per daugiausiais, todėl aš naudojau 26x10 cm. skardelę. Į ją sudedame tešlą ir ant viršaus, šiek tiek įspaudžiant, sudedame slyvų puseles. Kepame 180C, 40-50 min.
P.S. Perspėju, pyrago gaunasi ne per daugiausiai, todėl jeigu daug valgytojų- dvigubinkite normą! ;)
Skanaus!
Komentarai